Сѐ за политика на едно место!

Последни Објави

Богојески бара ревизија на Преспанскиот договор

На својот фејсбук профил Петар Богојески објави и побара ревизија на Преспаскиот договор. „“Преспански договор”✍🏼 Договор куќа гради... старите знаат што кажале! Поради тоа, “Преспанскиот договор” мора да се почитува во целост!!! Согласно

Зошто реформи

Ниту една политичка партија не може да функционира без почитување на принципите на: лична одговорност,…

Колумни

Зошто реформи

Ниту една политичка партија не може да функционира без почитување на принципите на: лична одговорност, инклузивност, транспарентност и отчетност, кадровска менливост, плуралност на мислењето, ставовите и идеите, персонален и колективен…

Нова генерација на македонски политичари

Последните изборни резултати од парламентарните избори во Косово (поранешна српска покраина), со прогласена независност во 2007 година, се уште без членство во ООН, и со оспорена државност, покажаа една тенденција, која во Македонија не е…

Младиот ум и творештво се новите моќ и влијание

Денес, пронаоѓањето квалитетен кадар е реткост, не затоа што не постои, туку, често, условите, етиката, моралот и вредностите не се на завидно ниво, а тоа  не е доволно за развој и надградба на една млада личност, која се бори со…

Да го негуваме историско – културното наследство, тоа е нашата слика пред целиот свет

Охрид е град ризница во која се испреплетуваат безброј личности, настани кои одиграле значајни историска ролја во одреден временски период. И затоа Охрид можете да го сретнете низ пишаните документи и сведоштва со различни епитети од…

Македонскиот образовен систем – рефлексиите од истиот врз професиите и потребата од…

Многу често, се говори за адекватноста на нашиот образовен систем и за тоа какви карактеристики треба истиот да има, од колку делови и нивоа да се состои и какви и кои можности за избор да ги понуди на секој оној кој сака да го започне,…